Politica de returnare

 

CUM RETURNĂM:

Contact magazin on-line BioTraditii:       Telefon+ 40 728 725.705      /      Email: suportclienti@biotraditii.ro  

RETURNAREA PRODUSELOR

- Conform legii comertului electronic  nr. 365/2002republicata 2006,  "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului".

Aceeasi  lege mentioneaza "Consumatorul NU POATE denunta unilateral contracte de furnizare a produselor, in cazul in care acestea au fost desigilate de catre consumator".

In consecinta, Administratorul  ofera clientilor sai, persoane fizice, posibilitatea sa returneze produsele cumparate, daca sunt respectate urmatoarele conditii:

- produsele  sa aiba ambalajul original intact (sa fie sigilate);

- produsele sa fie returnate conform procedurii (politica de retur), in ambalajul original, cu toate accesoriile si fara sa prezinte vreo urma de uzura/deteriorare.

In ambele situatii, clientul suporta cheltuielile de transport si respecta politica de retur prezentata pe pagina amintita in acest capitol (conform legislatiei din Romania).

Costurile returnarii sunt asumate in totalitate de catre Administrator, doar in cazul in care clientul constata ca produsele primite nu corespund comenzii (sunt altele decat cele solicitate prin transmiterea acesteia).

 

POLITICA DE RETUR

Clientul:

- informeaza administratorul despre intentia de returnare, prin e-mail in 10 zile lucratoare de la primirea produselor, specificand numarul facturii care a insotit produsele la livrare;

- asteapta confirmarea, maximum 24 de ore si apoi stabileste impreuna cu Administratorul ce firma de curierat sa foloseasca pentru returnarea produselor;

- returneaza produsele si in maximum 30 de zile primeste contravaloarea facturii.

Conform OG 130/2000

Art. 4. - (1) Comerciantul trebuie sa transmita consumatorului, in scris sau pe un alt suport de informatii durabil, la dispozitia sau accesibil acestuia, in timp util, in perioada executarii contractului, urmatoarele: 

a) confirmarea informatiilor mentionate la alin. (1), inainte de incheierea contractului; 

b) conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului", redactata cu caractere ingrosate. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului, conform prevederilor art. 14; 

c) sediul comerciantului, la care consumatorul poate sa isi prezinte reclamatiile; 

d) informatii privind service postvanzare si garantiile oferite; 

e) conditiile de denuntare unilaterala a contractului, atunci cand acesta are o durata nedeterminata sau o durata mai mare de un an.

(2) Dispozitiile prevazute la alin. (1) lit. a), b), d) si e) nu se aplica in cazul serviciilor a caror executie este realizata cu ajutorul unei tehnici de comunicatie la distanta, daca aceste servicii sunt furnizate o singura data si facturarea lor este efectuata de operatorul de comunicatie.


Art. 7. - (1) Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

Termenul de 10 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga: 

  1. pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator, daca au fost indeplinite prevederile art. 4; 
  2. pentru servicii, din ziua incheierii contractului sau dupa incheierea contractului, din ziua in care obligatiile prevazute la art. 4 au fost indeplinite, cu conditia ca intarzierea sa nu depaseasca 90 de zile.


(2) In cazul in care comerciantul a omis sa transmita consumatorului informatiile prevazute la art. 4, termenul pentru denuntarea unilaterala a contractului este de 90 de zile si incepe sa curga: 

      a) pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator; 

b) pentru servicii, de la data incheierii contractului.


(3) Daca in perioada celor 90 de zile informatiile prevazute la art. 4 sunt furnizate consumatorului, termenul de 10 zile lucratoare pentru denuntarea unilaterala a contractului incepe sa curga din acel moment.
 

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.

Datele nostre de contact: 

SC ORGANIC GLOBAL TRADE SRL

Sediu social: Drumul Taberei, nr. 61, cod postal 061364, sector 6, Bucureşti

Registrul Comerţului nr. J40/3846/2013

CUI:  RO31411111

Conturi bancare (IBAN): RO33 BTRL RONCRT 0069 398101 (RON) sau RO80 BTRL EURCRT 0069 398101 (EUR), deschise la Banca Transilvania.

Tel: 0728.725.705 (Vodafone) de Luni - Vineri (intre orele 09:00 - 18:00)

Email General: contact@biotraditii.ro  (lucruri generale legate de magazinul nostru, timp raspuns maxim 2 zile lucratoare)

Email Clienti:   suportclienti@biotraditii.ro   (intrebari clienti, timp raspuns maxim 1 zi lucratoare)

Email Furnizoriparteneri@biotraditii.ro   (pentru posibili furnizori si distribuitori, timp raspuns maxim 2 zile lucratoare)

Chat onlineLuni - Vineri (intre orele 09:00 - 18:00 programul normal, dar raspundem pe cat posibil tuturor celor ce ne contacteaza si in afara orelor specificate:) )

Va multumim pentru intelegere!

Îţi mulţumim pentru că ai achiziţionat produse de la noi! Dacă te încadrezi în condiţiile enumerate mai sus, poţi returna fără probleme produsele către noi.

Sperăm in continuare să te bucuri de cât mai multe beneficii alături de noi şi ne dorim să fi contribuit macar putin la ziua ta frumoasă! wink

Echipa BioTradiţii

Cele mai vândute produse
Produse recomandate
Ultimele produse adăugate
Promoții
Evenimente BioTraditii
December - 2017
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31