Despre produsele bio și tradițiile românești

Stilul de viață actual, mereu pe fugă, a dus la impunerea alimentației de tip fast-food, a alimentelor procesate și a gustărilor bogate în calorii, zahăr și multe alte ingrediente nesănătoase. Mâncatul sănătos a devenit o dietă ce pentru mulți pare greu de ținut, iar „bio” e văzut mai degrabă ca un trend cu produse scumpe.

La polul opus, au apărut tot mai des discuții despre păstrarea tradițiilor. Nu ne referim aici doar la stil de viață, ci chiar la rețetele bunicilor și străbunicilor noștri. Ce legătură are asta cu ideea de mâncat sănătos, bio? Dacă ne gândim puțin la bunătățile pe care le pregăteau bunicile noastre, s-ar putea să ne dăm seama că se încadrează perfect la „hrană bio”. Pe scurt – hrană reală, făcută din ingrediente naturale, pe care le poți pronunța chiar dacă nu ești chimist și gătită simplu.

Să ai o alimentație sănătoasă, bogată în produse bio e mai simplu decât crezi. Nu trebuie neapărat să cauți cele mai noi produse aduse de peste ocean și care costă triplu față de cele „obișnuite”. E de ajuns să ne întoarcem la tradițiile noastre, la produse de la localnici. Da, aceste alimente vor avea cel mai probabil un preț mai ridicat ca cele din supermarket. Dar asta e pentru că plătești nu doar faptul că alimentul e bio ci și munca unor oameni care au grijă ca fiecare produs să fie unul reușit. Și apoi, sănătatea n-ar trebui să aibă preț. E mult mai simplu să previi decât să tratezi, iar dacă iei în calcul prețurile suplimentelor și a medicamentelor, o să vezi că e chiar mai ieftin. Și dacă tot mai ai nevoie de argumente gândește-te la următoarele. Probleme precum obezitatea, uneori chiar din copilărie, imunitate scăzută, alergii, sunt toate ușor de prevenit cu o alimentație sănătoasă, naturală, fără ingrediente create în laborator. O alimentație sănătoasă e investiție foarte bună pe toate planurile și, în plus, contribuie la păstrarea tradițiilor românești și a rețetelor de odinioară.